Roze toren voor paarse vrijdag

Geplaatst door

De tv-toren in Goes verschiet weer eens van kleur, dit keer om de LHBTIQ+ gemeenschap een hart onder de riem te steken. Op vrijdagavond 9 december zijn de twee bovenste ringen roze gekleurd. Het is dan Paarse Vrijdag.

De toren was al eens eerder roze. Foto: Rosemarie Verdaasdonk.

Dat klinkt misschien gek, om roze te kleuren en geen paars. En dat is het ook wel een beetje. Aan de andere kant: ook roze is één van de kleuren uit de regenboogvlag die LHBTIQ+ers gebruiken als symbool van trots. En: de roze verlichting is een opmaat naar de Roze Zaterdag op 17 juni 2023 die in Goes wordt gehouden.

Leerlingen trekken paarse kleren aan
Elk jaar is de tweede vrijdag in december Paarse Vrijdag. Leerlingen van scholen trekken dan paarse kleding aan, om te laten zien dat je mag zijn wie je bent, dus homo, non-binar, transgender en alle andere vormen van seksuele diversiteit. In Zeeland doen op 9 december 2022 verschillende scholen mee, zoals het Goese Lyceum waar een paarse vlag wordt gehesen, en bij ROC Scalda loopt een drag queen door de school om te tonen dat het prima is dat je bent wie je bent.

De tv-toren doet ook mee, maar dan net een beetje anders. Met roze.

De verlichting op de toren wordt verzorgd door StichtLicht.
StichtLicht voert nog steeds actie om nieuwe verlichting te kunnen installeren.