Dans van de kleurige schepen

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer. 🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

De kleurendans op het water. Foto: Etcetera.Plus

Het lijkt wel een kleurendans: een groot roze schip dat een pirouette lijkt te gaan maken met een gele collega. En, net buiten de foto, spoedt een rood schip zich naar het waterige podium om mee te doen. Hup één twee, en draaien maar.

Dat roze schip is de One Columba, gefotografeerd op 2 januari 2019 vanaf de wal in Vlissingen. Aan schepen zijn ze wel gewend in de Zeeuwse havenstad, maar voor een geheel roze exemplaar dat ook nog eens 364 meter lang is, lopen mensen uit. De One Columba vaart vandaag voor het eerst langs, op weg naar Antwerpen.

Kijk eens: aan boord hebben ze ook nog eens roze containers gezet! Dat moet een vrolijke boel zijn aan boord. Rederij One is nieuw en ontstond door een fusie van drie Japanse scheepvaartbedrijven. De kleur roze die de rederij gebruikt verwijst naar de bloesem van de Japanse sierkers. Dat klinkt exotisch, maar de Prunus staat ook in veel Nederlandse tuinen en parken.

Klik klik… klik klik… weer een foto. Vlissingers lopen uit en vertellen verhalen. Een man die al een tijdje wachtte in het restaurantje aan de waterkant, staat nu buiten. Klik klik. Scheepsspotter die zijn verhaal vertelt: hij was ooit zeeman. Varen is zijn passie, maar de vreugde duurde kort. Door een ongeluk moest hij al weer snel aan wal. Schepen wilde hij niet meer zien. Tot nu dan, nu hij met pensioen is trekt het weer. En staat hij te turen naar de roze kolos die een dansje lijkt te doen met een gele collega. Klik klik. Zou hij mee willen varen?