Nadenken door bloemkoolborsten en zwart hoedje

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer.  🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

Een meter of veertig uit elkaar en je treft een wereld van verschil. In het bushokje de ene kant op hangt een blote vrouw met bloemkolen voor haar borsten, en vice versa verderop in de straat kijkt een vrouw je aan gehuld in dikke zwarte jas en dito hoedje. De ene reclameposter verleid je tot het eten van een pizzabodem van bloemkool, de ander tot een bezoek aan reli-tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt. Twee pin ups met een eigen boodschap.

-Lees verder onder de foto-

Onwillekeurig denk ik: wat zouden ze van elkaar vinden? Beiden pronken ze in een bushokje. De vrouw met zwarte jas heeft ook borsten en eet vast bloemkool. Heeft de blote mevrouw een hoedje? Of een Bijbel? Misschien kennen ze elkaar: moeder – dochter; oma – kleinkind. Wie weet…

– Lees verder onder de foto –

Wat zouden ze elkaar vragen of zeggen als je ze aan één tafeltje een kopje koffie drinken, of glaasje prik?
Had je nou echt geen hemdje aan kunnen doen?
– Moet u altijd een rok aan?
Waarom wil je dat iedereen je zó ziet?
– Hoe ziet u de wereld; u kijkt toch geen tv? Ook geen Facebook zeker?
Ik wil niet dat mannen mijn blote lijf zien als lustobject. Het idee!
– Ik wil dat niet, zo streng leven en drie keer op zondag naar de kerk.
Hou je wel van bloemkool?
– Houdt u echt van God?

Fantaseren over twee posters, van twee vrouwen die allebei verleiden en toch zo’n andere boodschap hebben. Misschien spreken ze elkaar eens, stellen ze vragen en kijken in de wereld van de ander. Hopelijk zonder oordeel en met respect. Dan is er een wereld gewonnen.