Remco treint met zijn moeder naar Hilversumse studio’s

Geplaatst door


Honderd jaar radio in Nederland, dat is honderd jaar herinneringen. Programmamaker Remco van Schellen zoekt jouw herinneringen voor een radio- en podcastserie en put uit zijn eigen geheugen.

Luister naar de Podcast-aflevering of hieronder via Spotify.

Herfst 1984. Voor het NCRV-gebouw aan de Schuttersweg neemt een moeder een foto van een jongen bij een groot NCRV-logo. Het studiocomplex is op de achtergrond te zien. Ze zijn er om het radioprogramma Twaalfuurtje bij te wonen. De jongen is Remco van Schellen, dan twaalf jaar oud en verzot op radio. Met zijn moeder is ‘ie naar de omroepstad Hilversum getreind.

-Lees verder onder de foto’s-

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is remconcrv.jpg

Links: eerste keer in Hilversum. Trots naast het grote NCRV-logo. Rechts: wat later, maar ook in Hilversum. Achter de microfoon in het KRO-gebouw (waar Remco later nog stage zou lopen). Foto’s: privécollectie.

Dat was nog maar het begin. Moeder en zoon gingen vaker naar de Hilversumse studio’s. “Als je ziet dat kinderen iets leuk vinden dan wil je ze steunen”, zegt ma Iet van Schellen nu. Later tienertoerde hij alleen op en neer naar ‘t Gooi. Elke omroep, zowat alle studiogebouwen, met als kers op de taart het inspreken van een jingle voor Frits Spits, voor het programma De Avondspits.

Het was het begin van een leven vol radio.