Mussen op één en de merel in opmars

Geplaatst door

Het is geen verrassing: de huismus is het vaakst gezien bij de Nationale Tuinvogeltelling 2021. Drie dagen lang kon je een halfuur tellen en de vogel waarvan je per soort de meeste zag, doorgeven.

Bekijk alle resultaten bij Vogelbescherming

De mus gaat goed! Opnieuw is het bruine vogeltje het vaakst gezien, zowel in Zeeland als in de landelijke ranglijst. Ook bij de telling in de Radiotuin staat de huismus op kop. Maar: het gaat nog steeds slecht met de vogel. Het diertje staat nog steeds op de rode lijst van bedreigde diersoorten.

-Lees verder onder de afbeelding-

Een halfuurtje tellen levert in de Radiotuin dit resultaat op.

De merel komt terug! In de tuinvogeltelling (stand 1 februari 2021) is de merel in Zeeland naar de derde plek gevlogen. De merel komt van ver: vorig jaar stond hij op de zevende plaats. Geplaagd door een eng virus kostte dat de soort veel kwetteraars.

Het virus lijkt verslagen. De merel komt terug! Nu dat ándere virus van de mensen nog verslaan.