Roel Felius: weet niet of hij weer naar het Songfestival zou willen

Geplaatst door

Podcastserie: Zeeuwen op het Eurovisie-podium

Of Roel Felius nog een keer naar het Eurovisie Songfestival zou willen? “Als kind geniet je ervan, maar als volwassen performer ben je meer perfectionist en is het mentaal zwaarder. Ik weet niet of ik dat zou aandurven. Je krijgt zoveel meningen over je heen, en ik weet niet of ik dat nu zou willen. Roel Felius vertelt in aflevering 1 van de podcastserie Zeeuwen op het Eurovisie-podium.

Lees verder onder de foto

Roel Felius zingt op het eerste Junior Eurovisie Songfestival. Foto is screenshot van de tv-uitzending.

Het is 2003. Roel Felius uit Goes, dan vijftien jaar, doet mee aan het eerste Junior Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. “Tegenwoordig zijn er zoveel talentenjachten, maar toen waren er niet zoveel op tv. Toen ik de oproep op tv zag als jongetje van veertien die van zingen houdt en op een jongenskoor zat, voelde het alsof dat voor mij gemaakt was”.

Het liedje Mijn ogen zeggen alles gaat over een man met het locked-in-syndroom. Hij kan alleen nog met zijn ogen knipperen, en ‘praat’ daarmee. Roel schreef het liedje zelf. Als zestiende kandidaat moest hij dus lang wachten voordat tv-kijkend Europa hem kon zien. “Ze hadden ook mijn handen gemak-upped, en die mocht ik niet meer wassen. Omdat ik de laatste was, moest ik van de zenuwen aak naar de wc. Het zou je toch gebeuren dat je opgesloten raakt op het toilet!”

Roel eindigt op de elfde plek. Hij zei toen: als je een 1 eraf haalt ben je ook eerste. Nu zegt Roel: “Er kan er maar een de winnaar zijn. Ik denk dat het vooral draait om het deelnemen aan de wedstrijd, iets dat we nu in deze covid-tijd hard nodig hebben”.

Tegenwoordig zingt Roel Felius voor Universal Studio’s in China.

Bekijk de hele finale van het Junior Eurovisie Songfestival van 2003:

De podcast is uitgezonden door Omroep Zeeland en Vintage Music Radio.