Stekelige schoonheid van de Akkerdistel

Geplaatst door

Omdat onkruid ook mooi kan zijn! Bekijk alle foto’s.

Een fietstochtje rondom natuurgebied ’t Zwin leverde mooie momenten opleverde. Uitkijkend over de vlakte op de grens van Zeeland en Vlaanderen, die dan weer vol water stroomt, dan weer zonder water zit, en opnieuw en opnieuw. Het levert bijzondere zilte natuur op. Zoals de lamsoor, die in Vlaanderen de Zwinblomme wordt genoemd. Niet zo gek… je ziet dat eetbare plantje in de zilte Zwingeul.

Akkerdistel
Ook mooi, en zichtbaar vanaf het fietspad: de akkerdistel. Fier roze/paars, met stekelige punten, maar o zo schoon om te zien.. Boeren vinden de plant maar niets: eenmaal op je land is het een lastig weg te krijgen onkruid. Niet voor niets heet de Akkerdistel dan ook wel Boerenplaag.

Bijen vinden ’t dan wel weer een aangename plek om te landen: een rijke bron van nectar en pollen.

Akkerdistel in natuurgebied ’t Zwin. Foto’s: Remco van Schellen.

Meer info: