Zachte stem en grote muziekkennis; Skip Voogd is overleden

Geplaatst door

Muziekman in hart en nieren, met zachte stem. De Nederlandse radio is opnieuw iemand ontvallen: radiomaker Skip Voogd is overleden. Hij werd 88.

-Lees verder onder de foto-

Skip Voogd in 1989.

Voogd is vooral bekend van programma’s bij de NCRV, maar zijn carrière is langer. Redacteur en daarna hoofdredacteur van muziekblad Tuney Tunes in de jaren ’50. Daarna vooral radio, met eind jaren ’50 Muziek Kiosk voor de VARA. Daarna bij de AVRO Swing Express en Tussen Tien Plus en Twintig Min dat hij samen met Jos Brink presenteert.

In 1965 verkast Skip Voogd naar de NCRV. Hij zet voor die omroep de programma’s op voor de nieuwe popzender Hilversum 3, tegenwoordig NPO 3FM. Bekende titels van programma’s waarin Voogd zelf is te horen zijn Late Date en Discogram. Tot 1995 maakt Skip Voogd programma’s voor de NCRV. Zijn radiocarrière sluit hij af bij het commerciële Jazz Radio.

-Lees verder onder het fragment-

Op mediawebsites Spreekbuis regent het reacties op het overlijden van Skip Voogd. Oud-geluidstechnicus van Radio Veronica Juul Geleick schrijft: “Wat een schrik. Er is een aardig mens heen gegaan”.
Zanger Peter Koelewijn: “In 1960 werd ik geïnterviewd door Skip voor het blad Tuney Tunes. Mijn eerste kennismaking met, wat ik later begreep, een aimabel mens. Ik heb hem niet zo heel vaak ontmoet maar die keren staan me nog helder voor ogen. Een belangrijk radio man toentertijd bij de NCRV”.

Skip Voogd was de levenspartner van oud-NCRV/Max/Omroep Gelderland-programma-maker Henk Mouwe.

Kijk verder: