Auto doet het niet door de tv-toren Goes

Geplaatst door

De regionale krant PZC drukt in de zomer van 2010 een verhaal af met ANWB Wegenwachter Verboom:

Gepokt en gemazeld is Verboom. Na twintig jaar in het vak kent hij wel de eigenaardigheden. Zo weet hij dat de buurt rondom de tv-toren in Goes verrassingen in petto kan hebben voor onwetende automobilisten. De radiogolven kunnen er voor zorgen dat het alarmsysteem van auto’s en de afstandsbedieningen het soms niet doen. “Dan is het een kwestie van de auto de hoek om slepen, weg uit de straling, en dan de afstandsbediening weer proberen.”

Dat gaat een keer een stuk moeilijker met een camper die niet open wil. “Die was van het formaat touringcar. Die sleep je niet zomaar even weg. Ik zag opeens een vuilniswagen van een parkeerterrein wegrijden. Ik ben op mijn motor gesprongen en er naartoe gereden. De chauffeur begreep er niets van wat ik wilde, maar kwam toch helpen.”

“Ik liet hem voor de camper parkeren, zodanig dat de vuilniswagen als een ijzeren scherm de straling tegenhield. Ik drukte op de afstandsbediening en …piep…piep. De deur ging van het slot. Je zag ze allemaal wel even met open mond staan kijken.”