Jongeren bezetten de schouwburg in Middelburg, maar wat levert het op?

Geplaatst door

Een popconcert in de Schouwburg van Middelburg deed sommigen in de jaren zestig toch al de wenkbrauwen fronsen, en al helemaal die ene voorstelling in december 1969. Een groep jongeren bezette het podium, om te protesteren tegen het beleid van het schouwburgbestuur.

Het is één van de verhalen uit het nieuwe boek ‘De vlucht naar boven’ van Jan JB Kuipers uit Kattendijke. In het boek beschrijft Jan de tegencultuur in ons land in de jaren zestig en zeventig. Ook een flink aantal Zeeuwse gebeurtenissen staan in het boek. Denk maar eens aan de Dopjeugd die in Vlissingen rondreed op hun Puchs, in groene capes.

En dus ook de bezetting van de Schouwburg in Middelburg. Het draaide om lachwekkende eisen, en de protesterende jongeren gingen eigenlijk in tegen de vrijheid die ze zeiden na te streven.

Jan vertelt in de podcast.