Man met halve man onder de arm

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer. 🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

Man met man
Man met halve man onder de arm. Foto: Etcetera.Plus.

Gezien vanuit de tram in Antwerpen: man met man. Nou ja, zwartgeklede man met een wit stuk mannenpop onder de arm. Alleen een torso. Geen hoofd, geen armen en ook geen benen. Is Pop wel een man? Ja, kijk maar naar de welving in zijn rug: typisch man.

Pop heeft in het verleden vast een mooie etalageplek waar de wereld aan hem voorbij trekt, terwijl ie de nieuwste creaties toont van één van ’t Stads talrijke ateliers of modehuizen. Antwerpen is tenslotte modestad. Alle passerende ogen op hem gericht!

Maar de mannenwinkel gooit het roer om en gaat voortaan voor de vrouwen. Pop komt samen met afgedankte armen en benen op een stoffige zolder. Er liggen ook hoofden met gaten door een onfortuinlijke val. Voor altijd vergeten, dag na dag, met weer een nieuw laagje spinnenweb.

Tot een zwartgeklede man Pop pakt en de torso torst. Weg van de zolder, in de tram. En nu op straat, in het volle zicht voor wie oplet. Openbaar naakt, stevig vastgehouden onder een mannenarm. Op weg naar een nieuw leven.