Waar komen die thermometers vandaan?

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer.  🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

Ondernemers willen geld verdienen. En geef ze eens ongelijk: ze moeten brood op de plank, en om verder te ondernemen moet de onderneming renderen. Dus: let op je kansen.

Bij een zonnige weersverwachting pakt de slager extra vlees uit de koeling, voor een geroosterd stukje koe, varken of kip. Vooral mannen vinden het heerlijk om de barbecue flink op te stoken en het vlees te keren, en te keren, en te keren. Gevalletje testosteron?

De koopmansgeest let goed op het weer. Bij het tankstation staat de antivries opeens op ooghoogte als er vorst dreigt. Vanuit New York ken ik het verhaal van een straatstalletje vol zonnebrillen, dat in no time een paraplu-winkeltje werd bij de eerste regendruppels. Handig hoor!

-Lees verder onder de foto-

Foto: op de toonbank bij de plaatselijke Handyman.

Deze week wordt de heetste hitte ooit verwacht in Nederland. Het is al code oranje en misschien verandert het KNMI dat nog wel in rood. Dus speelt de plaatselijke Handyman er op in. Op de toonbank staan opvallend veel thermometers. Celcius en Fahrenheit op een ondergrond van plastic, metaal en hout. De goedkoopste is drie euro.

Toeval? Nee, vertrouwt de handige man me toe. Als de temperatuur ook meer iets boven normaal komt, of verder zakt dan we prettig vinden, willen mensen thermometers. Met duidelijke cijfers zodat we kunnen zien hoe erg ze lijden onder de hitte of kou.

De verkoper is er goed mee. Voor hem mag het nog lang warm zijn. In zijn winkel staat de airco aan. Volgens de thermometer is het 21 graden.

Code oranje.