Hierbij lanceer ik ‘openbaar onkruid’

Geplaatst door

Weet je nog vroeger in de trein? Daar hingen van die bordjes met afbeeldingen van schilderijen. Openbaar Kunstbezit heette dat. In elke coupé hing weer een andere kunstzinnige uiting, en elke keer vroeg ik me af waarmee de kunstwereld de treinreiziger nu weer verraste. Hedendaagse kunst of een landschapje; soms was de afbeelding niet te snappen, zoals dat gaat met kunst.

Daar moest ik aan denken bij het bericht uit Terneuzen in Zeeland, dat de gemeente aan bewoners vraagt om onkruid te wieden. De gemeente mag geen gif meer spuiten, en heeft zelf te weinig mensen en middelen om het snelgroeiende groen weg te krijgen. “We zetten alle zeilen bij, maar hebben te weinig zeilen”, meldde de gemeente.

-Lees verder onder de foto-

Omdat onkruid ook móói is lanceert Etcetera.Plus hierbij ‘openbaar onkruid‘. Neem op de foto’s hier onder even de tijd om te kijken naar de schoonheid van paardenbloem, distel en andere groeisels. Je moet het willen zien, net als bij het Openbaar Kunstbezit in de trein van vroeger.

Alle foto’s © Etcetera.Plus