Ingrid Drissen zou zo weer achter de microfoon kruipen

Geplaatst door

Voor Zeeuwen en de Ether is Ingrid Drissen één van dé stemmen van de landelijke radio. Ze heeft ze ook een Omroep Zeeland-verleden, van één dag. Zeeland voelt voor haar als een tweede thuis.

Luister naar de Podcast-aflevering of hieronder via Spotify.

Omroepen: KRO, AVRO, NOS. Programma’s als: Radiojournaal, Hobbyscoop, Zoeklicht op Nederland… het lijkt wel of Drissen overal was. Nu is dat overdreven, maar haar kenmerkende stem loodste je door veel programma’s op Hilversum 1 tot en met 4. En natuurlijk door het Avondje AVRO, want op tv was ze een tijd omroepster, en presentatrice van het wetenschappelijk programma Horizon.

Als presentatrice van het wetenschappelijk programma Horizon. Foto: collectie Ingrid Drissen.

“Ik kom hier sinds 1956 met mijn ouders”, zegt Drissen op een vakantiepark aan de Zeeuwse kust. “Toen waren hier nog maar vijf zomerhuisjes en een boerenschuur waar een boer prei verkocht en een appeltje. Ik kom hier graag”.

Met al uren op radio en tv in Hilversum wordt Drissen in 1981 gevraagd om twee proefuitzendingen te presenteren voor Omroep Zeeland in oprichting. De tijdelijke studio was in de veiling van Kapelle. “Omdat ik graag in Zeeland kwam hebben we een huisje gehuurd. Het was best hectisch. Van de Zeeuwse cultuur wist ik niet zoveel”.

Artikel in de PZC van 12 oktober 1981. Presentatoren zijn Rob van Hoek en Ingrid Drissen (links op de foto). Krantenpagina komt uit Krantenbank Zeeland.

De vroegste radioherinnering van Ingrid Drissen is ook te zíen. Haar vader maakte een foto van de jonge Ingrid met haar oor aan de radio. “We luisterden vroeger naar hoorspelen. Paul Vlaanderen enzo. Ik vond het fascinerend wat uit de speaker kwam. Daar wilde ik ook zijn! Ik solliciteerde op een administratieve baan en dat was niets voor mij. Maar dan was ik al met één been binnen. Ik dacht: ik kom er wel”.

De jonge Ingrid Drissen bij de radio. Foto: privécollectie.