Nee, ik vergeet je niet-je

Geplaatst door

Onverwachte dingen zijn soms het leukst. Een toevallige ontmoeting, een mooi gesprek met een onbekende in de trein waar je met plezier aan terugdenkt, of een aardig compliment van een collega.

Zoiets gebeurt ook in de Radiotuin. Daar bloeien blauwe bloemetjes met een geel/wit hart. Het plantje is zomaar aan komen waaien en het ‘wandelt’ nu door de tuin. Eerst groeit het in die hoek en een jaar later daar.

Even Obsidentify erbij en dan blijkt het het bos-vergeet-mij-nietje te zijn. Met een intens lichtblauwe kleur.

-Lees verder onder de foto-

Van april tot augustus laat de plant zijn bloemetjes zien, lees ik op het alwetende wereldweb. Twee jaar kan de plant worden. Na na de zaadval sterft ie af en ‘wandelt’ het vergeet-mij-nietje weer verder naar een andere plek. 

Vergeten doe ik ‘m zeker niet. Daar zorgt de plant zelf voor. Door elke keer als onverwachte groeier (dus eigenlijk is de plant in de Radiotuin onkruid!) met zijn vrolijke verschijning een glimlach op het gezicht te toveren.