De moderne vogelverschrikker

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer. 🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

Vroeger, toen het leven nog simpel was, was een vogelverschrikker een pop van stro met een overall aan, of een jasje. Soms ook een hoedje op, en in het vrolijk weekblad Donald Duck voorzien van een gezicht. Stukken stro op de plek van de handen en voeten.

Simpel is voorbij, dus zie daar vogelverschrikker 2.0: man van vlees en bloed, in 2019 op het dak van een gebouw, met grote nepvogels aan een soort hengel.

-Lees verder onder de foto-

Flip, flap, flap… de vogel doet een soort van lenteballet op de maten van de wind. Hoog, laag, links, rechts… woesj! En als de hengel niet goed staat zet de vogelverschrikker ‘m weer recht. Of juist schuin, als dat beter is.

-Lees verder onder de foto-

Zouden de te verschrikken meeuwen bang zijn van een zwarte nepvogel die niet verder komt dan zijn touwtje lang is? Of is hun meeuwengekrijs eigenlijk een vals gelach over de plastic verschrikkers en de man die hun stok weer rechtzet?