Voor vliegenmeppers in soorten en maten ga je naar Hulst

Geplaatst door

Stel: je bent een vlieg en hebt het eindelijk voor elkaar om een fly on the wall te zijn, maar je krijgt de Eiffeltoren op je kop. Of een beer, the Beatles, of Australië. Dan ben je dood. Pats! Bij ’s Landshuis in Hulst kun je honderden vliegenmeppers zien.

-Lees verder onder de foto-

Eiffeltoren.

Ze zijn verzameld door Iza van Riemsdijk uit Rotterdam die, zo staat op een infobord, in een Japans bergdorp een vliegenmepper kocht in de vorm van een roze vlinder met gestippeld strikje en werd getroffen “dat iemand zoveel moeite had gedaan van zo’n alledaags object zo iets bijzonders te maken.” Sindsdien neemt ze meppers mee van over de hele wereld.

-Lees verder onder de foto-

In soorten en maten.

De tentoonstelling in ’s Landshuis in Hulst is in de oude paardenstal, achter het VVV-kantoor. Zodra je een stap binnenzet zie je overal vliegenmeppers; grote, kleine, kleurige, leuke, saaie, van hout… plastic… metaal…

-Lees verder onder de video-

Af en toe is er een bordje met uitleg. Je leest dat er naast fabrieksmeppers ook huisgemaakte meppers zijn in alle denkbare handwerktechnieken. Inderdaad; om je heen hangen meppers met stoffen gezichtjes en paardenstaartjes. Ook lees je over kleine pincetten in Japanse meppers die je kunt gebruiken om de vliegenlijken van de muur te schrapen.

-Lees verder onder de foto-

De afdeling politiek.

De kleuren maken je vrolijk, het onderwerp een beetje melig. Haha, er hangt zelfs een vliegenmepper met een klokje erin, en eentje met een gat in de vorm van een hartje zodat de vlieg kan ontsnappen.

-Lees verder onder de foto-

Honderden vliegenmeppers.

Vliegenmeppers-tentoonstelling
‘s Landshuis, Steenstraat 37, Hulst
De exporuimtes worden beheerd door HulstArt.
Te zien tot 27 maart 2019

’s Landshuis aan de Steenstraat in Hulst. Ingang via het VVV-kantoor.