Lopen over de Zeeuwse Leeuw

Geplaatst door

Kijk eens beter, dan zie je meer.  🙂 Laat je verrassen tijdens wandeling of fietstocht en fantaseer er op los. Want… wat is het verhaal achter wat je ogen waarnemen? 

In Terneuzen kun je over de Zeeuwse leeuw lopen. Foto: Etcetera.Plus.

Je ziet het wel eens op tv: in landen waar mensen boos zijn verbranden ze de vlag van een andere natie. Iraniërs die de Amerikaanse vlag in vlam zetten, woedende (en desperate) Palestijnen met een brandende Israëlische vlag, als uiting van afkeer.

In het stuk wereld waar wij wonen zie je weinig brandende vlaggen. Gelukkig maar; ons leven is over het algemeen goed. Lopen over vlaggen doen we ook niet, want ook dat is niet echt een teken van respect.

Maar: waarom mag je in Terneuzen over het wapen van Zeeland lopen? Sterker: je móet wel omdat het wapen in het korte stukje tussen de Nieuwstraat en de Noordstraat in onverzettelijk steen is gemozaiekt. Wil je van A naar B, dan loop je over Leeuw.

Nu worstelt hij en komt weer boven, zoals de Zeeuwse wapenspreuk belooft, en Leeuw heeft al veel meegemaakt terwijl ‘ie uittorent boven de golven. Maar toch: het voelt wat ongemakkelijk.. Verdient het symbool van de provincie het elke dag weer tegen de onderkant van schoenen te kijken?

Grommmmm. Foto: Etcetera.Plus.