Doe-tip: Groei en Bloei laat je gluren bij een ander

Geplaatst door

“Ze noemen het ook wel gluren bij de buren”, zegt Christien van den Bosch. Ze heeft het over de Open Tuinen, die natuurorganisatie Groei en Bloei organiseert. Pas geleden waren er Open Tuindagen op Walcheren, en ook in de rest van het land kun je gluren. Vooral om inspiratie op te doen.

“Ons belangrijkste doel is dat mensen het leuk vinden om met tuinen bezig te zijn, en dan zowel met bloemen als met groenten”, zegt Christien. Ze is voorzitter van Groei en Bloei Walcheren en is zelf vaak in haar eigen tuin te vinden.

-Lees verder onder de foto-

Christien van den Bosch in haar tuin. Privéfoto.

“Je bent natuurlijk in je eigen tuin bezig, maar door met anderen te praten kun je ervaringen uitwisselen. Stel dat je geranium het niet goed doet, dan kun je van ons bijvoorbeeld horen hoe wij ermee omgaan.”

Groei en Bloei Walcheren heeft een eigen website waarop allemaal activiteiten staan, en tips voor goed tuinonderhoud. En hoe je meer bijen in je tuin kunt krijgen.